tiistai 29. heinäkuuta 2014

Hetkessä - Ystävällistä mökkeilyä

Kävin kesällä myös Pikku Kepponen-blogin väen kanssa kesämökkeilemässä Virroilla, juuri silloin kun ihanat helteet helli, ja vesi oli lämmintä kuin linnun maito :) Pakkasin auton perään hellevaatteiden ja pitkähihaisten lisäksi peiton, tyynyn, pyyhkeet, useat kengät, koruilutarpeita, uimavermeet sekä villasukat, ja niin olin valmis matkalle mökkeileen.

Tässä joitain hetkiä mökkireissulta kuvin, toivottavasti voitte kuulla tuulen suhinan kaislikossa, laineiden liplatuksen, airojen kirskahdukset ja pääskyjen kirkunan.

 Kalliolle, kukkulalle, rakennan minä majani.
 
 Kaislikossa suhisee :)
 
 Laskettiin vene vesille,
 
 joka niemen notkoon saarelmaan...
 

 Auringon kultaa laineillaan.
 
Kesäinen synttärikattaus, lättypinoineen, hedelmäsalaatteineen, naperoherkkuineen ja juhlakattauksineen sekä koristuksineen ala Pikku Kepposet :)
 
Iltauinti, ei ketään missään, eikä mitään kessään - on kesäyö.
 
 Ja maailma on sun!
 
 Samaisella Keski-Suomen reissulla poikkesin myös vihdoin Keuruulla kylässä ystävillä, joita en ole nähnyt vuosiin, lienee liki viiteen vuoteen... Tiedättekö, kun on niitä ihmisiä, joista aika kasvattaa erilleen, eikä ole enää mitään sanottavaa. Ja sitten on niitä ihmisiä, joidenka seurassa viisikin vuotta pyyhkiytyy hetkessä pois, ja kaikki on niin, kuin olisi aina ollutkin, ja voi jatkaa siitä, mihinkä viimeksi on jääty. Kyllä, nämä Keuruun kauppiaat yhteisine ystävineemme ovat juurikin näitä jälkimmäisiä ihmisiä, joidenka sohvalle on hyvä istahtaa, joidenka kanssa voidaan helposti unohtaa ripsit grilliin, siinä vaan ohimennen höpötellessämme kolmatta tuntia, niitä joidenka kanssa voidaan paistaa kahden litran lättytaikina hetkessä, ja niitä joidenka kanssa voi lillua paljussa liki aamuun asti, nauraen, muistellen ja maailmaa parantaen :)
 
 Rapsakkaa,
 
 ja pehmeetä.
Syksyn uutuus suklaasta tehty helppo ja herkullinen vadelmasuklaa-mutakakku. Jahka tämä suklaa tulee kauppoihin, niin kirjoitan tänne ohjeen itsellenikin muistiin - oli meinaan sen verran taivaallisen hyvää :) Onneksi on noita kauppiasystäviä, jotka älyävät hillota tällaisia edustajan antamia näytesuklaita kaapeissaan siltä varalta, että kylään tulee leipovia ystäviä ;)
 
 Kesäkeittiön valtavat muurikkaletut!
(perus lättytaikina ohje; "2 plus 3 on 5" eli 2munaa, 3dl jauhoja ja 5dl maitoa, lisäksi ripaus suolaa ja sokeria maun mukaan, yleensä 1rkl. Me kerroimme ohjeen neljällä, ja korvasimme osan jauhoista amerikkalaisilla pannukakkujauhoilla. Paistamiseen paaaljon voita :))
 


Kiitos ystävät rakkaat kesäretkeilystä, ihana nähdä teitä kaikkia, niin uusia kuin vanhoja, ikuisia ja uutuuksia ♥

6 kommenttia:

 1. Olipas ne kivat päivä Virroilla ja mitkä säät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä oli tosi kivat päivät Virroilla, ja joka lailla muutenkin tuo oli kiva kesäreissu - mun rusketus alkaa jo huolestuttavasti haalistua :p

   Poista
 2. Ihania kesäkuulumisia! Täällä mökkilaiturin nokassa niitä lueskelin. :-)
  Ensi viikolla palataan arkeen, nyt vielä hetki nautitaan kesäletkeydestä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, mökki ja laituri, ja varsinkin mökkilaituri kuulostaa ihan valtavan hyvältä paikalta :) Huomenna taitaa arki koittaa monessa perheessä. Hyvä että tätä lämpöä riittää vielä siihen arkeenkin, vaikka toki mukavampihan sitä olisi jatkaa vaan lomailua...

   Poista
 3. Me venytettiin arjen alkua vielä keskiviikkoon.. :) Mutta sitten se alkaa. Onnellista elokuuta sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tänään se arki sitten alkoi sielläkin <3 Oikein onnellista elokuuta ja sitä parhainta arkea Sulle! :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)