keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Koko Suami leipoo (meillä)

Kipasin tuossa pikasesti kaupassa, tai no pikasesti ja pikasesti, mangotuorejuustoa löytyi vasta kolmannesta kaupasta. Kauppalista oli jotensakkin koominen, tai vähintään kosminen;

825g margariinia (la)
6x 200g maustamaton tuorejuusto (la)
6x 200g mangotuorejuusto (la)
1,4l maitoa (la)
4,5l vispikermaa (la)
1pss korppujauhoja
19dl vehnäjauhoja (=1,2kg)
8dl perunajauhoja (=640g)
16,5dl sokeria (=1,4kg)
5,5rkl leivinjauhetta (=83ml)
5,5rkl vaniljasokeria (=83ml)
3pkt sokerimassaa
2prk mangoa
1prk vadelmahilloa
0,5l vadelmalimpparia
9levyä tummaa suklaata, Panda
leivinpaperia
1 Da-Capo


Projekti alkakoot, hyvä tästä vielä tulee - voimia mulle :)

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö :D Mä itseasiassa kauhistelin tota sokerin määrää, ja mä sentään fiksasin alkuperäistä ohjetta niin, että tosta puuttuu 6dl sokeria, ja siltikin sitä jäi toi 16,5dl.... Jäätävä määrä! :D Se on sitten hyvin mahdollista, että lauantain jälkeen mua saa taas muistuttaa, että ei ikinä ;) Aika kultaa kyllä todella pahasti muistot.

      Poista
  2. mangotuorejuusto kuulemma lopetetaan. isikin oli etsinyt sitä viimeviikonloppuna äitienpäiväkakkuaineksiksi kissojen ja koirien kanssa, olivat sitten kaupassa valistaneet että jää pois valmistuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä! Ohho ohho! Ja kun mun mielestä se on ihan mahtava tuote! Oikeasti mangon makuinen, ja tosi monikäyttöinen... Noh, voihan sitä maustamatonta tuorejuustoa toki maustaa mango-piltillä, mutta ei se kyllä ole sama asia. Katselin muuten tässä noita maustettuja tuorejuustoja, ja tulin siihen tulokseen, että suomalaiset ei mitä ilmeisemmin osaa käyttää valmiiksi maustettuja makuja leivonnassa; makeisiin leivonnaisiin tai jälkiruokiin noista Violan vaihtoehdoista ei taida sopia kuin Appelsiini, Mango, Sitruuna, Vanilja ja maustamaton. Minusta niitä makuja voisi olla vaikkasta mitä, mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa, suklaata, minttua, kirsikkaa.... Noh, kyllähän niitä toki joo voi itsekin halutessaan maustaa. Katoin vielä tuolta Valion sivuilta, ja jännä kun siellä ei ole lainkaan mainintaa tuotteen lopettamisesta. Tulipas tähän nyt sangen vuolas tuorejuustopohdinta :D)) Ai miten niin välttelen noita leipomishommia ;)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hih, voin varmuudella sanoa, että sitä se kyllä oli! :D

      Poista
  4. wow, siinä on kyllä paljon puuhaa, muista herkutella välillä, niin pysyy verensokeri ylhäällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvä sääntö muistaa! :D Tosin, mulle ainakin käy leipoessa niin, että ei edes tee mieli mitään hyvää - tosin, se on _todella_ hetkellinen olotila ;)))

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)