tiistai 1. tammikuuta 2013

Yksi Pieni Sana - OLW


Vuosi 2012 tuli taputelluksi pakettiin ja pois alta hyvien ihmisten seurassa. Viime vuosi ei sinänsä ollut huono, mutta eipä mitenkään erityisen hyväkään - päivääkään en vaihtaisi pois, mutta useamman hetken ja jopa tunninkin oisin kyllä voinut jättää elämättä. Niinpä luotankin tähän alkaneeseen vuoteen, tuokoon se mukanaan hyviä muutoksia.

Näin ystäväni pohtineen facebookissa "One Little Word 2013", ajatuksena valita sana tälle vuodelle, mihinkä keskittyä ja mitä kantaa mukana. Hän valitsi sanakseen yksinkertaistaminen ja muutkin olivat pohtineet itselleen sopivia sanoja, kuten elää, rakastaa, toivo. Minä olen nyt tässä useamman tunnin pohtinut itselleni sanaa vuodelle 2013. Vaikeeta :)

Sallivampi - Voisin olla sallivampi muita ihmisiä ja heidän ajatuksia kohtaan. Voisin olla sallivampi itseäni kohtaan, olla kokematta huonoa omaatuntoa laiskottelusta tms. Pitkäpinnaisempi voisi olla sallivamman synonyymi.

Rauhoittuminen - Olen rauhoittanut elämääni, mutta haluaisin tehdä sitä vielä tiedostavammin. Ottaa itselleni rauhoittumisen hetkiä, hidastaa ja mietiskellä.

Iloa - Ajattelisin asioita positiivisemmin, lakkaisin murehtimasta asioita mitä ei edes ole tapahtunut, etsisin enneminkin niitä pieniä päivittäisiä iloja, kuin varautuisin aina pahimpaan.

Kevyemmin - Ajattelun lisäksi söisin kevyemmin, liikkuisin kevyemmin, ryhtyisin kevyemmäksi.

Paljon muitakin sanoja on pyörinyt mielessäni, mutta tätä kirjoittaessa löysin sen tärkeimmän.
Sana minkä valitsen, on Eteenpäin. Katson elämässä eteenpäin, oppien menneistä. Päätän keskeneräisiä asioita, ja otan kiinni niskasta. Vähennän jossittelua, mietin todellisia mahdollisuuksiani, ja toteutan ne. Mietin itseäni, mitä minä haluan, ja vien sitä eteenpäin. Mietin suurien päätöksien kohdalla, että viekö ne minua eteenpäin, junnaanko paikallani vai palaanko menneeseen... Miksiköhän minä nyt tätäkin tässä sitten selittelen, se on minun sana vuodelle 2013, ja sillä sipuli :)


Muistatko vielä tämän? Vuosi 2013 olkoot onnellinen, muistorikas sekä eteenpäin vievä, se olkoot Sinun tarinasi.3 kommenttia:

 1. Toivon sinulle hyvää ja antoisaa vuotta 2013. Ehkä 2012 onkin muistojen arkistossa myöhemmin se vuosi, joka käynnisti muutoksen. Niitäkin aikoja tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka ♥ Muistanet lienee että muistini on onneton, ja niinpä muistin poustauksen jälkeen vasta tuon Ylen säväyttävän Sinun tarinasi, ja menin sen sitten vielä näin jälkikäteen tähän poustaukseen lisäämään, ronskisti vieläpä ilman edittiä. Uusi Vuosi saa ihmisen ihan hurjaksi! :)

   Mutta tuo Sinun tarinasi on niin osuva, että se ehdottomasti paikkansa ansaitsenee. Niin kuin myös vuosi 2012 - se ehdottomasti oli vuosi mikä sysäsi muutoksen liikkeelle, asioiden arvot kirkastuivat, tärkeistä ihmisistä tuli vielä tärkeämpiä ja kaikessa levottomuudessaankin se oli jotenkin rauhoittumisen vuosi. Niin kovin sekavaa, mutta varmasti tärkeää aikaa. Kiitos.

   Poista
 2. Mahtavaa vuotta 2013 sinulle, rakas ystävä!

  Viime vuosi todellakin aloitti sinulla muutoksen. Tämä vuosi ehkä tuo selvyyttä siitä, mihin muutos johtaa...

  Nyt sitten vain eteenpäin, sano mummo lumihangessa!

  VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)