keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kaamoksen karkoitus brunssi



Näin keskiviikon ja kaamoksen päättymisen kunniaksi oli mukava nauttia brunssia kera ystävien. Tarjolla oli tomaatti-nakki-basillika-munakasta, paprika-sieni-ruhosipuli-munakasta, rucolaa, erilaisia pikkutomaatteja, parmesania, tähtileipiä, hedelmäsalaattia, turkkilaista jogurttia, lättyjä [kuvaus hetkellä olivat vielä uunissa], mansikkahilloa, punssirullia, suklaapalloja, mehuja sekä kahvia. Lienee huomaatte, että poikkesin maanantaina IKEAssa... Nuo niiden pakastelätyt on kyllä ihan hirmukäteviä, ja vieläpä ihan hirmuhyvejä, ja ripeinä todella hyvä herkkulisä tällaiselle keskiviikkoaamun brunssille :) Alla muutama brunssiohje, ollos hyvät!


TÄHTILEIVÄT

16siivua Maalahden limppua
100g (1/2prk) ruohosipuli tuorejuustoa
3 kovaksi keitettyä kananmunaa, Napan tilalta
ruohosipulia maun mukaan
mustapippurirouhetta
suolaa
tähden mallinen piparimuotti [mikä mahtuu leivälle]

Laita n.100g ruohosipulituorejuustoa kulhoon ja notkista tuorejuusto lusikalla sekoittaen. Keitä munia 10min, jäähdytä, kuori ja silppua ne kulhoon munaleikkurilla, tai haarukalla ensin lautasella muusaten (jos et omista munaleikkuria..). Sekoita munasilppu ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi, pyöräytä sekaan makusi mukaan mustapippuria, suolaa ja ruohosipulisilppua. Voitele leipä viipaleet levitteellä kohtuu paksusti (n.0,5cm on hyvä) ja ota leivistä tähtimuotilla pikku leipäsiä. Laita tähtileivät tarjoilulautaselle ja jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Leipäsistä tulee mehevämpiä jos ne kerkiää hetken tekeytyä, periaatteessa nämä voisi valmistella jo edellisenä iltana, mutta silloin leipäset kannattaa leikata muotilla leivistä vasta aamulla ennen brunssia.



BRUNSSI MUNAKAS

Uunin kestävä paistinpannu
5 kananmunaa, Napan tilalta
5rkl kylmää vettä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

1.TÄYTE;
100g sipulisilppua (pakaste)
500g erilaisia pikkutomaatteja pieneksi pilkottuna (oransseja, mini luumutomaatteja, kirsikkatomaatteja; rainbow tomaatti mix)
 1tl sokeria, suolaa, mustapippuria tomaatteihin sekoitettuna
 4 nakkia pieneksi pilkottuna
100g kalkkunaleikkelettä pieneksi pilkottuna
kourallinen basillikanlehtiä pieneksi silpottuna

2. TÄYTE;
100g sipulisilppua (pakaste)
200g tuoreita herkkusieniä puhdistettuna ja pilkottuna
200g erilaisia makeita paprikoita renkaiksi pilkottuna (oranssia, keltaista, punaista; rainbow makea paprika mix)
ripaus mustapippuria ja suolaa
kourallinen ruohosipulia pieneksi silpottuna


Laita uuni lämpiämään 200C. Riko munat kulhoon/mittakannuun, lisää vesi ja maun mukaan mustapippuria ja suolaa (huomaa että 1.täyte on suolaisempi kuin 2.täyte).
Paista sipuli paistinpannussa (jos käytät pakastesipulia, niin kuin minä nykyään teen, niin laita jäinen sipuli ensin paistin pannulle, ja sitten vasta levy päälle - sipuli sulaa pannun lämmitessä. Lisää sitten vasta oliiviöljy).

1.TÄYTE; lisää pannulle nakki- sekä leikkelepalat ja paista hetki. [minulla sattui olemaan molempia paketin loput, toki voit käyttää paketillisen nakkeja tai paketillisen kalkkunaleikkeleitä.] Lisää maustetut tomaatit ja paista hetki (n.1min). Sekoita basillikasilppu munakasmassaan, ja kaada massa pannulle. Sörki munakasta hetki lastalla (vajaa minuutti) ja nosta paistinpannu kuuman uunin keskitasolle, paista munakasta n.10min. Luisuta kaunis kullankeltainen munakas tarjoilulautaselle, leikkaa kahdeksaan palaan ja peitä tarjoiluastia foliolla, niin munakas pysyy lämpimänä tarjoiluun asti. Tarjoile munakkaan kanssa rucolaa ja parmesanilastuja [sekä ketsuppia], mitä voi kukin lisäillä mielensä mukaan.

Huuhtaise paistinpannu, MUISTA ETTÄ PANNU, MYÖS KAHVA, ON TOSI KUUMA, joten käytä koko ajan patalappua paistinpannun kahvassa, ja paista toinen munakas.

Riko munat kulhoon/mittakannuun, lisää vesi ja maun mukaan mustapippuria ja suolaa (huomaa että 1.täyte on suolaisempi kuin 2.täyte).
Paista sipuli paistinpannussa (jos käytät pakastesipulia, niin kuin minä nykyään teen, niin laita jäinen sipuli ensin paistin pannulle, ja sitten vasta levy päälle - sipuli sulaa pannun lämmitessä. Lisää sitten vasta oliiviöljy).

2.TÄYTE; lisää pannulle ensin herkkusienet, paista hetki, ja lisää sitten paprikarenkaat. Mausta seosta ripauksella mustapippuria sekä suolaa, ja paista hetki (n.2min). Silppua ruohosipuli saksilla munakasmassaan, sekoita, ja kaada massa pannulle. Sörki munakasta hetki lastalla (vajaa minuutti) ja nosta paistinpannu kuuman uunin keskitasolle, paista munakasta n.10min. Luisuta kaunis kullankeltainen munakas tarjoilulautaselle, leikkaa kahdeksaan palaan ja peitä tarjoiluastia foliolla, niin munakas pysyy lämpimänä tarjoiluun asti. Tarjoile munakkaan kanssa rucolaa ja parmesanilastuja [sekä ketsuppia], mitä voi kukin lisäillä mielensä mukaan.


HEDELMÄSALAATTI

820/480g hedelmäcoctail-säilykettä
227/137g ananaspaloja-säilykettä
410/230g persikanpuolikkaita-säilykettä
4 pientä banaania

Avaa hedelmätölkit, kippaa niistä suurin osa liemestä pois. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi, kuori banaanit ja pilko myös ne paloiksi. Sekoita kaikki isossa kulhossa, ja anna odottaa jääkaapissa tarjoilua. Tarjoa lättyjen kaverina, tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

Näillä eväillä kohti kevättä, jee!


5 kommenttia:

  1. Nam! Nyt on pakko saada jotain herkullista itsekkin.. kuola vaan valuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin kyllä herkkukolotukseen helpotti tuo aamiainen :) Jäipä vielä munakkaista palaset tämän päivän lounaallekin, ja hedelmäsalaattia jälkkäriksi.

      Poista
  2. Onnellisia ne, jotka on tommoseen pöytään päässy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja kyllä, eiliset brunssivieraat on kyllä olemassaan onnellisia tsikunoita - ilo olla heidän kanssaan :)

      Poista
  3. Sinne lähti kaamos ja teillä oli massut täynnä!

    Sulle on haaste blogissani, murunen...

    VastaaPoista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)