perjantai 26. lokakuuta 2012

Kuopijon koti kuin karamelli

Kaipailin tässä päivänä muutamana Kuopijoon, opiskelukaupunkiini. Kuopijota muistellessani kaipaan aina rakkaita ystäviäni, kahviloita, iloisen palvelun pikku kauppoja ja pientä kotiani kaupungin keskustassa.

Niinpä selailin koneelta kuvia, ja keräsin tännekin kuvakimaran pienen pienestä Kuopijo kodistani, missä asuin vuosina 2001-2008. Kotini oli 26m2 yksiö, missä neliöt oli sijoitettu hyvin, sillä kotiin mahtui parisänky, kirjahylly, yöpöytäarkku, lipasto, neljän hengen ruokapöytä (kyllä siihen kahdeksankin mahtui komiasti ympärille mutustamaan) kolmen istuttava sohva, sohvapöytä, hyllystö-vitriinikompleksi, rahi ja kaikki elämiseen sekä olemiseen tarvittavat jutut.

Nämä kuvat on otettu marraskuussa 2006, tervemenoa Kuopijoon, kotiin kuin karamelli :)

kuva olohuoneesta "eteisaulaan"

ja olohuoneesta keittiöön

 auringonkeltainen keittiö 
(huomaa monitoimiuuni, aamiaispiste, ja jääkaappi/mikroyhdistelmä. Ruokakaappeja oli yksi, 3-laatikon laatikosto riitti komiasti...)

olohuone/ruokahuone/vierashuone/työhuone syksyn sisustuksessa 
(ja itsetehdyt hienot verhot - minä suunnittelin, äiti-rakas teki :)

olohuone/ruokahuone/vierashuone/työhuone talvisessa hämyssä - valoa pimeyteen

 olohuone/ruokahuone/vierashuone/työhuone talvisena, pakkaspäivän valaisemana

kurkkaus makuuhuoneeseen
(tilojen välissä oli "oviaukko", mihin sai hyvin verhot jakamaan tiloja. Makuuhuoneen puolella tummansiniset verhot, ja toisella puolella vaihtuvat, tilanteen mukaan. Välissä vielä valkoiset verhot, ettei printit paistaneet läpi - sivuun vedettyinä verhoseinämä ei ollut _ihan_ laskeutuvin viritelmä..) 

Ja huomaa sisustukseen kuuluva pieni telkkari, minkä pystyi kääntämään niin makkariin kuin olohuone/ruokahuone/vierashuone/työhuoneen puolellekin. - Todella kätevää! :)

Makuuhuone/pukeutumishuone/viihdehuoneesta ei löytynyt kovin montaa kuvaa, mutta se oli pieni, sievä ja sininen.

ja vielä ainokainen kuva kotikylpylästä

Muistini varassa piirsin pikaisen pohjapiirrustuksen tästä entisestä kodistani (pahoittelut suttuisesta toteutuksesta pirkka-lehteä vasten)

Piirrustuksen kaltevista seinistä huolimatta tästä varmaankin näkee neliöiden nerokkuuden. (Kylpyhuone näyttää muuten suurelta - sitä se ei ollut. Mutta istuma-amme oli kyllä kätevä säärikarvoja ajellessa...) Ja ruokapöytä oli käytännössä suurempi, kuin mitä kynäni piirsi, mutta se varmaan näkyy aijemmissa valokuvissa.

Siitä on jo 4,5vuotta kun muutin Kuopijosta takaisin Pirkanmaalle, mutta edelleenkin keltainen on minulle keittiöväri, samoin kuin punainen on kylppäri/vessaväri. Niin ne ovat olleet kaikissa viidessä Minun kodissa. Sinistä en tosin ole kaivannut enää aikoihin, ja nyttemmin palettiin on sekoittunut murrettuina sävyinä vihreät, ruskeat, liilat ja harmaat - tämä lienee sitten sitä aikuistumista.

Se oli semmoinen koti  se.

8 kommenttia:

  1. ^oli pakko ku tuli kirohärö

    Oho, mikä tilaihme :-O Ja niin mukavan ja kotosan näköstä :) Jännä miten jotkut värit on vaan a pysyy.

    Sulla onkin pitempi Kuopio-historia kun mulla, asuttiin siellä 1996-2000, ensin Kasarminkadulla, sitten Puijonlaaksossa ja lopuks vielä Leväsellä Myllärintiellä iki-ihanissa opiskelijaasunnoissa :D Ja jostain syystä kaikki kuvat mitä mulla on niistä kodeista niin niissä on kaikenmoisia pulloja ja juomalaseja kovasti esillä...:P

    Hauskaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Kuopijoon muuttaessa en tiennyt kaupungista mitään, ja muutin aluksi kelloniemeen, mikä oli hirmukaukana kaikesta. Koti ei ollut kiva, eikä vuokranantajakaan, joten asuin siellä vain 4kk. Sitten löysin tämän kodin hauskan lehti-ilmoitukseni perusteella, ja sainkin kerralla kivan kodin, hyvän sijainnin, mukavat vuokranantajat ja vuokrakaan ei ollut paha (2000mk, mikä kääntyi sittemmin suoraa euroiksi, olisikohan ollut jokin 336,74eepoa ;))

      Asuin kyllä välissä Särkiniemessä opiskelijasolussa puolisen vuotta oman sähläykseni takia, ja piipahdin toki vaihdossa maailmallakin, mutta muuten Kuopijon vuoteni olivat kyllä tuossa ihanassa Haapaniemenkadun kodissa.

      Poista
  2. Kovasti ihana!! Samallatavalla selkeästi herkuttelet vär(e)illä, kuin minäkin:) Just samalla tavalla tykkään laittaa jonkun huoneen vaikka punaiseksi, toisen sinseksi ja silleen.....
    Nam!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pohdiskelija :) Juu, noista väreistä on tullut mulle lähes THE juttu. Ainakin keittiön ja kylppärin suhteen.

      Tai no kyllä mulla muutenkin on niin että suosin olkkarin sisustuksessa keväällä vihreää ja limeä, ryhditettynä ruskealla, syksyllä vaihdan sen hennon vihreän mielelläni tummempiin sävyihin ja poltettuun orassiin... Makkarissa tykkään nykyisin luumusta ja harmaasta, mutta keväällä on kiva vaihtaa taas heleämpiin väreihin, ja silloin luumu vaihtuu vaaleanpunaiseen ja fuksiaan - värit ovat hyvin tärkeitä, liika levottomuus saa minutkin levottomaksi, mutta värit saavat kuitenkin olla heleitä taikka tummia, vuodenajan ja hetkien mukaan.

      Mutta nuo nykyinen keittiöni ja kylppärini - aina aistit avoinna jos löytyisi niihin jotain väreihin sopivaa, ja tänään taisinkin löytää uuden vedenkeittimen ja paahtimen! :))

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Sitä se nimenomaan oli! :) Tuo otsikko tuli siitä kun silloinen hyvä ystävättäreni Anetti nimitti kotiani monesti karamelliksi - hänen oma makunsa kun oli vaaleaa, tyylikästä, artekia, pelkistettyä :)

      Poista
  4. ja en nyt äkkiä keksi kun tuon yhden hyllykön, joka ei olisi enää matkassa eli tilavaa ja aikaa kestävää. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa nuo kaikki säilytyskalusteet; tuon olkkarissa olleen hyllykkö-taso-vitriini viritelmän kannoin naapuriin vähän aijemmin muuttaneille nuorille tytöille, Lundia-kirjahylly on kasassa heimopiälikkön kellarissa ja tuo makkarissa ollut Malm-lipasto on nyttemmin kellarikopissani tapettien ja valosarjojen säilytyslipastona, samoin kuin tuo nurkassa ollut sohvapöytä löytyy kellarista. Sängynkin olen muuten vaihtanut uudempaan versioon. Rahi on muuttanut äidille.

      Eli noista kaluista oikeastaan sohva, ruokapöytä, ruokapöydäntuolit, eteisen ja käytävän matot sekä matka-arkkuyöpöytä ovat enää käytössä. Niin ja eteisen sekä keittiön kattulamput. Mutta ne kaikki on kyllä tosi kestäviä, samoin kuin toki nuo muualle matkanneet kalusteet. Mutta aika paljon on kyllä tullut lisääkin kalusteita matkan varrella :)

      Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)