BRITAKAKKU
Pohja
4kpl
keltuaista
200g
margariinia
2dl
sokeria
1,5dl
maitoa
3dl
vehnäjauhoja
4tl
leivinjauhetta
Päälle
4kpl
valkuaista
3dl
sokeria
1tl
vaniljasokeria
Täyte
2,5dl vispi-valmistetta
2,5dl vispi-valmistetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl mansikoita
2,5dl mustikoita
2,5dl persikkaa (tölkistä)
Tee ensin pohjataikina vatkaamalla 1.kulhossa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää seokseen keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. [Rasva sokeri seos saattaa juoksettua keltuaisista kokkareisiksi, niin siksi kannattaa lisätä munat yksitellen ja voimakkaasti vatkaten. Jos taikina siltikin näyttää juoksettuvan, niin lisää takinaan jo tässä vaiheessa vähän vehnäjauhoja, esim muutama ruokalusikallinen, samalla koko ajan voimakkaasti vatkaten.]
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää jauhoseos taikinaan pieninä määrinä, vuorotellen maidon kanssa. Lisääminen kannattaa aina aloittaa jauhoista.
Puhdista vatkain välillä. Vaahdota 2.kulhossa puhtailla vatkaimen vispilöillä valkuaiset valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pienemmissä erissä vatkaten marenkivaahdon joukkoon, niin että sokeri kerkiää sulamaan valkuaisvaahdon sekaan. Valkuaisvaahdon pitää olla valmiina puhtaan valkoista, kiiltävää ja jämäkkää.
Laita syvälle uunipellille leivinpaperi [ruttaa paperi ensin palloksi ja levitä se sitten pellille, niin paperi pysyy parhaiten paikallaan], ja levitä pohja taikina pellille tasaisesti esim nuolijan avulla. Nostele marenki suoraan pohjataikinan päälle, ja levitä se kauttaaltaan koko kakkulevylle. Marengin ei tarvitse olla tasaista, vaan huiput sekä "mäet" tekevät marengin pinnasta herkullisemman. Paista pohja 175C uunissa, 20-35min, kunnes pohja on kypsä ja marenki kullan väristä. Anna kakun jäähtyä.
Puhdista ja pilko mansikat, puhdista mustikat ja pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Vispaa kermavaahto melko löysäksi, ja vispaa sitten vielä sekaan maustamaton tuorejuusto ryhdittämään vaahtoa. Leikkaa kakkulevy kahtia, ja nosta toinen puoli kakkulevystä tarjoiluastialle. Levitä päälle kermavaahtoseosta ja marjoja sekä hedelmiä. Nosta toinen puoli kakkupohjasta kakun päälle, ja lisää vielä päälle kermavaahtoseosta ja marjoja sekä hedelmiä. Nauti tämäkin kakku hyvässä seurassa! :)
(ps. kuvan kakku on tehty kaksinkertaisella annokselle. Kahdesta kakkulevystä on molemmista leikattu 1/3 palat, ja kakku koottu kolmella kerroksella 2/3 kakkulevy pohjalle, täytettä, kaksi 1/3 kakkulevyä keskelle, täytettä, ja vielä 2/3 kakkulevvy päälle, ja senkin päälle laitoin täytettä. Näin kakusta saa isomman, ja paljon herkuteltavaa yli 10hölöllekin)
Ihanaa nimipäivää me kaikki ihaNaiset! :)
* 18.07. - Riikka
* 19.07. - Sari, Saara, Sara, Salli, Salla
* 20.07. - Marketta, Maarit, Reetta, Reeta, Maaret, Margareeta
* 21.07. - Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna
* 22.07. - Leena, Matleena, Leeni, Lenita
* 23.07. - Olga, Oili
* 24.07. - Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia, Tinja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)