maanantai 16. heinäkuuta 2012

Koukutettu jumppapallo


Ensin se oli ruma, harmaa, aina tiellä, suuri, möllöttävä, eikä sille voinut mitään. Se oli jumppapallo.

Viisi kiloa ontelokudetta, nro. 8 virkkuukoukku, matemaattisia kaavoja, pohdintaa, laskentaa ja päättelyä, 20 kuusikulmiota ja 12 viisikulmiota, paljon pääteltyjä langanpätkiä, pesukoneessa kutistamista, yhteen virkkaamista, jälleen paljon päättelyä, kaksi katkennutta virkkuukoukkua ja vihdoin se on valmis;


Pimeässä heinäkuussa kuvattu jumppapallorahi, a.k.a Tsilpitsonna! :D

12 kommenttia:

 1. Mä olen nyt lähes sanaton. Jopas on komea jumppapallo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tihihiiiii, eikös olekin! :D Vähänkö oon tohkeissani kun sain sen valmiiksi. Katselin myös noita Mummon myymiä hienoja jumppapalloja http://mummoshop.blogspot.fi/2011/11/jumppapallo.html ja mietin että mä käytin ontelokudetta, mikä on yli tuplaten kalliimpaa kuin trikookude (tämä ontelokude maksoi 18e/kg)ja tämä kuvio oli paljon monimutkaisempi kuin pelkät pylväsrivit, plus että lankojen päättelyyn meni ihan hirveästi aikaa, joten tämän pallon päälisen tekemiseen meni aikaa varmaankin semmoinen 3-4 kertaa enemmän kuin tuommoisen tavallisen pallon tekemiseen.

   Eli, jos tämä ei olisi niiiiin hermoa vievää puuhaa, jos tässä ei sormet kipeytyisi, ja jos tässä ei olisi niin kauhiasti työtä, niin ihan kuules yrittäjäksi ryhtyisin. Siksipä en :)

   Poista
 2. Aivan mahtava pallo! Ison työn olet tuossa kyllä tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna! :) Juu, ei se ihan yhdessä taikka kahdessa illassa syntynyt, ei edes viikossa, mutta näin jälkeenpäin aateltuna olihan sitä oikeastaan ihan lysti tehdä *aika kultaa jo muistot* :))

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Paula :)
   Kyllä siinä kieltämättä tovi meni pähkäillessä jalkapallon kaavaa, mutta sitten taisi kuulua riks-raks-poks, ajatukset liksahti kohdalleen ja enää ei jäänyt jäljelle kuin _pelkkä_ toteutus ;)

   Poista
 4. Uskomattoman komia pallo! Joko ootte käyneet potkimassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taira kehrata potkaista, ei ainakaan kärkkärillä, sen verran raskas saattaapi olla tuo reilu viisi kiloa palloa. Ja en ainakaan meitin maille uskalla mennä pallotteleen, heimopäällikkö saa slaagin, mutta jos teille mentäis pompotteleen... :)) Juu ei, tuota vaan huokaillaan ja ihastellaan kotosalla, ja välillä hykerrellään kun se näyttää ihan tsilpitsonnalta! Kyä ois Hemppa Hemminki ihmeissään ;)

   Poista
 5. Siitä tuli tosi upea! Aika kova homma sulla on ollut. Tiedätkös mitä, mullakin on naftaliinissa jumppapallo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, myönnettäköön että tämä oli samalla tämmöinen pieni paljastus nurkassa nököttävästä jumppapallosta, mikä on käytännössä hyvä jalkarahi nojatuolissa istuskellessa, tai sitten suvun mukeloiden mieluisa köllöttelypallo - aika lyhyeen jäi aikanaan tuon pallon jumppaura :)))

   Ja hei, oon vähän googlaillut noita jumppapalloja, niistä saa tosi hauskoja myös puuvillakankaiden ja ompelukoneen avulla *vink vink* ;)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)