torstai 19. syyskuuta 2013

Oh happy days!Voih näitä syksyn pimentämiä kuvia, mutta tarkkasilmäsimmät ehkäpä huomaa, että talkoilimme ystävän kanssa tyttärensä 9vee syntymäpäiville lippuviirinauhoja - oh happy days!

Paperit tilattiin edukkaasti täältä, ja neiti (kohta 9vee) valitsi paperikosta 10 erilaista, kaksipuoleista paperia, kokoa 30x30cm. Irrottelin paperikosta 2-3 paperia kutakin laatua. Tein aijemmin meille pari mallia kolmioista paksummasta kopiopaperista, (pohja 17,7cm leveä, ja korkeus 21cm) ja niiden avulla piirsimme ja leikkasimme kolmiot. Yhdelle paperille mahtui aina kolme kolmiota, kun mallin vaan asetteli siihen todella tarkkaan, piirsi hennosti lyijykynällä ja leikkasi kaikki irti. Kolmistaan tässä hommassa ei mennyt kuin hetki, tai siis reilu tunti, ja se oli kaikille sopivan helppoa hommaa.


Ystäväni oli hakenut kangaskaupasta valkoista nauhaa tätä projektia varten, mutta nauha oli todella ohutta, ja hankala käyttää. Minulle onkin monen mutkan kautta eksynyt useita erilaisia kanttinauhoja kellariin, ja syvän punainen nauha olikin tähän projektiin parempi kuin hyvä!

Ystäväni sekoitti erilaiset liput keskenään nipuksi, minä silitin kanttinauhaa kaksinkerroin ja ystäväni nitoi liput kanttinauhan väliin ihan tavallisella toimistonitojalla (3-4niittiä/lippu oli hyvä). Niitit muuten piilottui hienosti punaiseen nauhaan, vaikka eipä ne niitit kyllä muutenkaan tuollaisessa lippuviirinauhassa haittaa, mutta kuitenkin ihan kiva plussa vaihtuneelle nauhalle. Lippujen väliin jätettiin aina n.8cm pätkä nauhaa, ennen seuraavan lipun kiinnittämistä - minusta siitä tulee kivemman näköinen, kuin ihan vieriviereen niitatuista lipuista. Tämäkin työvaihe meni ihan sutjakasti kahdestaan, viimeistelin nauhan yksin, ja silloin tuntui, ettei valmista tullut millään. Lopuksi vielä setvin valmiin nauhan ja niputin liput odottelemaan juhlapäivää.


Siispä 28paperia -> 84kolmiota -> yhteensä n. 8tuntia työtä -> 20metriä valmista lippuviirinauhaa. Kulut n.10e, ja palkkana mukavaa yhdessä tekemistä sekä hieno koriste ensin synttäreille, sitten 9vee tytön huoneeseen. Hyvä hyvä :)

12 kommenttia:

 1. Olittepas te reippaita! Synttäreistä jää kiva muisto vielä omaan huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oltiinhan me! :) Ja juurikin Leonidan kanssa höpisin puhissa, ja mietittiin rouvan kalenterinkin menoksi suunnitelmia :))

   Poista
  2. Toivottavasti et ole jossain Afrikassa tai Timbuktussa ensi viikolla päiväsaikaan, Kepposka.. ;)

   Poista
  3. Ei ole vielä Aaaaaa kerinnyt vastaamaan, mutta odotellaan, odotellaan ;)

   Poista
  4. plaa, joo töissä ollaan ensviikolla. voin vielä yrittää selvitellä, jos saisin jonkun tekemään mun torstain vuoron, se saattais onnistua vapaaksi :)

   ps. noi paperit on ihan miun suosikkeja, yllättäen en ole niitä vielä kotiuttanut, mutta läheltä pitää.. ;)

   Poista
  5. Mun mielestä toi setti oli niin mainio (myös hintansa puolesta), että pakotin ystäväni sen ostamaan. Ja niinkuin hän asian ilmaisi "ostin säälistä, kun sulla oli muutenkin huono päivä, mutta olipas vaan tosi hyvä, että olivatkin noin hienoja papereita!" - hän oli luullut koko setin olevan kahta erilaista paperia, niillä printeillä mitä nuo liimakankaat on ;)) Sain askartelupäivän myötä uuden lempinimen - Kaliffi, yhtään en ymmärrä miksi ;D))

   Ja Anna, vaihtaisit sen tiistain reissun toiseen päivään, tai lahjoisit mut tekeen sen sun kanssa - pööpötiin mahtuu yllättävän paljon, ja mä olen kyllä melko helposti houkuteltavissa ;))))

   Poista
 2. Oli varmasti ihana askarrella tuota porukalla yhdessä! Saako kuvan vielä lopputuloksesta tyttösen huoneessa tai synttäreiden koristeena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi mukavaa! Ensin näytti isällä ja tyttärellä olevan vähän suorituspaineita hommasta, mutta kun kumpikin keskittyi vain omaan tekemiseensä, niin homma sujui tosi mainiosti! Neiti olisi auttanut meitä pitempäänkin, mutta kun piti uimahalliin lähtevän, niin sillä hoidettiin tuo lippujen kiinnitys kahdestaan, mikä oli toisaalta ihan hyvä, koska silittämistä ja nitomista voi tehdä vain yksi kerrallaan.

   Ja varmasti tulee vielä kuvat lopputuloksesta, niin näkyy kuinka nuo kivat pastellisävyt ja punainen nauha sopivatkin hirmuhyvin yhteen! :))

   Poista
 3. Tuo punainen nauha on ihan tosi hyvä idea! Siitä tulee lisäjujua. Sinne toisiin bileisiin sopi ne neutraalit nauhat, mutta tuohon tuo punanen on ehdottomasti hyvä. Ei sulla ole jotain havunvihreää tai omenanvihreää tai jotain sellaista (ei homeen vihreää) nauhaa? Voitas askarrella siitä, vaikka viirinauhoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vasta nyt näin tän sun viestin, niin siksi en aijemmin ymmärtänyt, että mistä lippunauhasta sä puhuit :)) Mutta joo, on vihreetäkin, ainkain sellaista havunvihreetä, ja voi olla muutakin, juuri nyt en muista, mutta ilman muuta tehään! :)

   Ja kyllä, näihin kyllä sopi tosi hyvin tuo punainen, kun taas sinne toisiin pippaloihin sopi hyvin se valkoinen. Yllättävän iso ero tulee kyllä tuosta nauhasta, eikö :))

   Poista
 4. Joo, täytyy vielä nähdä nuo livenä, mutta tuossa kuvassakin näyttävät jo hyviltä, tulee sellainen lämmin sävy, ei niin juhlava vaan jotenkin kotoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tai ehkä ennemminkin semmoinen karnevaalimainen - näissä oli sen verran haaleampia sävyjä niihin edellisen lippuviirinauhan lippuihin verrattuna, että valkoinen nauha olisi ollut kyllä ihan plätky näiden värien kanssa - mallailin meinaan tuota tarkoituksella hankittua valkoista nauhaa näihin lippuihin, jos sen olisikin kiinnittänyt toisin, mutta se ei vaan kyllä mitenkään sopinut.

   Täytyy joskus näyttää sulle niitä muita nauhoja - niissä on melkosen räheitä värejä :))

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)