sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Messu mesoamista somessa - se o semmosta

Jäädessäni lokakuun alussa työttömäksi opiskelijaksi Annan Aarteiden Anna varasi minut välittömästi seurakseen Pohjoismaiden suurimmille kädentaitomessuille, ja ne messut olivat vihdoin tänä viikonloppuna. Jeee! Perjantaina logistisoimme itsemme Tampereen messuille koko päiväksi! :D Ja minä intouduin perjantaista niiiin paljon, että poikkesin vielä tänään pikasesti messuhallissa.

Ja mitä jäi käteen? No vaikkasta mitä! Nähtävää oli ihan hirmusti, väkeä valtavasti, ostettavaa aivan liikaa :) Soraääniä minussa aiheutti messuhallin päivityksen tarve - miten paikassa, missä järjestetään vain suuria tapahtumia, on liian vähän parkkipaikkoja, surkeat, epäsiistit, haisevat vessat ja onneton ilmastointi? :/ Ja toisekseen mietin, että miksi lähteä niin suurille messuille myymään tuotettaan, jos ollaan naama nurinpäin, räplätään vain kännykkää tai luonnostellaan jotain vihkoa, eikä edes tervehditä kiinnostuneita messuvieraita/ potentiaalisia ostajia?

Jos messuilla oli 600 näytteille asettajaa, niin miksi minä muistan äkkiseltään niistä vain reilut kymmenen?? Ja hassu havainto messujen timmellyksessä: Me suomalaiset olemme surkeita ottamaan vastaan kehuja. Kierrellessämme osastoja, kehuimme sekä ihastelimme kaikkea hienoa ja kaunista mitä vastaan tuli - ainoastaan yksi rouva ei vaivaantunut niistä kehuista, vaan kiitti iloisesti, samoin kuin Pirkanmaan ammattiopiston iloiset opiskelijat. Kaikki muut joko tuijottaa töljöttivät, tai kääntyivät noloina pois. Jos ei itse ihaile ylpeänä tekemisiään, niin tuotetta on kyllä heikko myydä muille.

Annan kanssa leikittelimme ajatuksella, että jos itse olisimme messuilla näytteilleasettajana. Tärkeimmäksi minä nostaisin positiivisen näkymisen: iloinen, reipas, auttava asenne/palvelu, fiksu käyntikortti, muistettava messuosasto, nettisivut/nettikauppa mistä tuotteen voisi ostaa muutenkin kuin messuille kannettavaksi. Messuilla on myös paljon niitä jotka eivät osta, katselee vaan. Siinä ei ole mitään pahaa, päin vastoin, se jos mikä on kantavaa markkinointia.

Toinen tärkeä asia on hyvä tuote. Mikä onkin sitten jo paljon vaikeampi juttu - sitä ei voi tietää varmaksi etukäteen, että mikä myy, mutta vellovaa kansaa katsottuani sanoisin että perinteiset lankakaupat oli kovasana, samoin askartelu- ja helmikauppojen pienet herkut, ja kauniit joulumuistamiset - ovikranssit yms. Itse innostuin hyvin suunnitelluista käsityöpaketeista. [Ja toki monesta muustakin jutusta, mikä näkyy huolestuttavan hyvin alla olevista kuvista...]

Kolmanneksi nostaisin esille rahapolitiikan. Osa messujen tuotteista oli aivan liian kalliita messuilla myytäväksi. Tai minulta ainakin jäi ostamatta kaunista Suomalaista taidelasia oleva öljykynttilä, 280eepon hintaan. [Sain näköjään sillä samalla summalla aikasta paljon kaikkea muuta kuin taidelasia... Gröhöm.] Ja oli siellä kyllä moni muukin tuote hinnoissaan laatuun nähden. Monelle ongelmana on varmasti myös se, että messuhallin automaatista voi nostaa rahaa vain luottokorteilla - kaikilla myyjillä ei ollut maksupäätettä, joten käteistä piti olla aika reippaasti mukana. Uskonkin (toimivan) maksupäätteen parantaneen joidenkin myyntiä.


Ja niin, kaikesta kritiikistä huolimatta pidän tätä valtavaa tapahtumaa HYVÄNÄ tapahtumana. Arvostan sitä, että periaatteessa kuka vaan saa osallistua näytteilleasettajaksi, niin suuret kansainväliset firmat, kuin pienyrittäjätkin. Kaikilla on sama mahdollisuus näkyvyyteen, markkinointiin sekä myyntiin, ja se onkin sitten itsestä kiinni miten sen mahdollisuuden hyödyntää. Nih.


Mutta niin, mitäs minä sitten sieltä messuilta löysinkään? Hetken mietin että näinkö kehtaan edes tätä kaikkea tänne laittaa, mutta menkööt :D Tämmötteitä lahjoja ja lahjojen tekojuttuja tämä reippaasti köyhtynyt työtön opiskelija löysi Suomen Kädentaidot 2012 messuilta;

10 numeroa Käsityölehteä ja kaikki tämä 40eurolla, pukin konttiin


Ruusukeheijastin, ihan itselle, myyjää en valitettavasti muista 
(normaalisti 20euroa, mutta tämä III-laatua oli 8euron alekorissa. Valkoiset osat on heijastinnauhaa)

Askartelutarvikkeita, itselle ja pukin konttiin

Vasemman reunan kukat, krakleerauslakka, ikkuna-stanssi, ihanat leimasimet ja koristeniitit, Klemmarikellarista, joilla on aina hyvä, mukava ja auttava messumeininki. Keskellä olevat fiskarsin leikkurit tulivat kaupanpäällisinä Ihana-lehteä tilattaessa, ja eläimillä koristeltu kuviosaksi-setti sekä lumihiutale-leikkuri löytyi Fiskarsin omalta osastolta.

Askartelusettejä, itselle ja pukin konttiin

Vasemmalla edessä kaksi mukavan palvelun Poppelin pöllökukkaro-settiä.Takana oleva Aura-laukun tekosetti ja edessä olevat huopaheijastin-setit olivat Tuulia Designin mahtavia tarvikepaketteja [yksi parhaimmista markkinaideoista sanon minä!], Tuuliasta sai myös hyvää, kohteliasta, auttavaa ja ystävällistä palvelua. Iso lankakerä ja heijastinnauhapätkät löytyi Kauhavan Kangas-Aitasta, minkä palvelu oli asiantuntevaa ja kohteliasta, niin kuin aina :)

 Korutarvikkeita ja helmiä itselle

Ja nyt en sitten muista enää millään, että mistä nämä kaikki olikaan. Kuvasta varmasti näkyy joitain merkkejä, mutta harmikseni joudun kyllä toteamaan, että minun kohdalle ei osunut yhtäkään erityisen mukavaa, ystävällistä, auttavaista tai kohteliasta korutarvike/helmikauppiasta, ja siksi mielikuvani siitä, että mitä ostin mistäkin, on jotenkin ihan puuroutunut. Ajoitukseni oli varmaankin pielessä, tai sitten itse olin liian puhelias sekä höpötteleväinen, ja raukat hämmentyivät.

[Nuo irrallaan olevat helmet olivat kaikki tuossa vieressä olevassa minigrip-pussissa, mihin sai kerätä niin paljon helmiä kuin mahtui, ja pussi maksoi 10euroa. Ehkä kuvittelin vaan, mutta tämmöinen järjestyksellinen harakka sai pussinsa täytettyä oikein hyvin, mikä tuntui aiheuttavan närkästystä... Noh, se oli varmasti vain kuvitelmaani.]

Puuvillakankaita, ehkä johonkin projekteihin ;)

Myönnän täysin hullaantuneeni Kankaisen osastolla. Siellä oli niin nätisti esillä satoja puuvillakangaspaloja, että innostuin ostamaan kankaita nipun, vaikken edes tee mitään tilkku- taikka kangasaskarteluja [vielä!!]. Kankainen oli hyvä esimerkki mukavasta, kivasta ja iloisesta palvelusta, sekä hyvin esille laitetusta tuotteesta. Ja vaikka nettikauppa www.ommellaan.fi avataankin vasta joulukuussa, niin heillä oli silti käyntikortit mitkä kertoivat tulevan kaupan osoitteen. Hyvä hyvä, juurikin näin! :)

Ihastuttavia julisteita, pukin konttiin

Nämä pimeän kuvan ihanuudet löytyivät Onnela Designilta. Julisteet on kokoa A4, ja messutarjouksena ne maksoivat vain 5euroa! Mainio löytö siis :) Maijalla oli myynnissä myös todella hienoja ja oikeastikkin kauniita laukkuja, mutta minä en edes uskaltanut koskea niihin [minulla kun on uskomaton kyky bongata aina se kallein tuote, ja rakastua sitten siihen...] Onnela Designin palvelu oli vähän ujoa, mutta kun me Annan kanssa ihastuimme ja aloimme ihastustamme hehkuttamaan, niin saimme oikein hyvää, ystävällistä ja iloista palvelua. Kaikkia laukkunaisia suosittelen kurkkimaan tuolta Onnela Designin FB-sivuilta kuvia [Hipat-laukkusarja oli mielestäni ihan käsittämättömän hieno! Ja tykkäsin kyllä kovasti Bertoista sekä pussukoistakin...] ja laittamaan Maijalle s-postia - vaikkei heillä nettikauppaa olekkaan, niin uskon kyllä postin kulkevan näitä laukkuja, sekä kortteja muuallekin kuin Tampereelle.

Ja kaiken tämän lisäksi ostin vielä Anna Pusu Designilta todella ihanat julkkiskorvikset ystävälle joululahjaksi, mutta ne jääkööt nyt paljastamatta ;) He myyvät nettisivuilla noita kauniita koruja, mihinkä saa laittaa oman kuvan, mutta messuilla heillä on myynnissä myös julkkiskuvia. Sääli ettei niitä julkkiksia löydy netistä, sillä uskon monen ihastuvan esim "pokka pitää" sarjan Hyacinth Bucket (lausutaan Buké) korviksista tai rintaneulasta :D

Omien ostoksien lisäksi muistan messuilta Herkkusuu korujen kauniin ja iloisen messuosaston, sekä TaikaHalin iloisen, reippaan ja myyvän messuosaston kera Mauri-mäyriksen. Molempien tuotteita ihailin pitkään, mutta tällä kertaa ne jäi ostamatta. Silti molemmista näytteilleasettajista jäi mukava sekä hymyillyttävä mielikuva. Heistä, tai monesta muustakaan mielenkiintoisesta messututtavuudesta minulla ei valitettavasti ole kuvia; Suomen kädentaidot messuilla ei saa kuvata, mikä minusta on aivan turha sääntö. Nykyään kaikki mielenkiintoinen leviää kulovalkean tavoin somessa, ja kullekin taitavalle tekijälle sekä hienolle tuotteelle se kuvina näkyminen olisi erinomaista mainosta.


Mutta kävitkös sinä näillä mahtimessuilla? Tai oletko käynnyt aijemmin? Mikä oli sinun mielipiteesi messuista, ja mitä ihanaa löysit? Ja kyllä mua vähän kiinnostaa sekin, että mitä ihanaa tahtoisit löytää messuilta? ;)

18 kommenttia:

 1. Voi mitä ostoksia!
  Olisin halunnut käydä, mutta eipä onnistunut. Ehkä ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jäänyt töiden takia useampi vuosi väliin, mutta kyllä niitä uusia vuosia ja uusia messuja aina tulee :) Ja tiedän kuules oikein hyvää messuseuraa sulle, toisen nimi alkaa ällällä ja toisen aalla ;) Toisaalta, oishan se ihan mahtavaa jos yhet koo, ämm ja ässäkin vielä pääsisivät mukaan - Kädentaito messut ei lainkaan tietäisi mikä niihin osui! :D

   Ja hei eiks ookkin tosi tosi ihaneja ostoksia! :D)) Voi vitsi, vielä kun olisi yhden taikka kaksikin laukkua saanut ihasteluitaan matkaansa... Noh, sinä sen sanoit, ehkä ensi vuonna.

   Poista
  2. Hirmuhyvät ostokset!

   Olisihan ollut kiva käydä, mutta josko keväällä olisi joku tapahtuma, niin joku koo saattaisi myös päästä mukaan ihan päiväsaikaan! ;)

   Tosi hienoa, että annoit palautetta messujärjestelyistä, ja hienoa, että sait vastaustakin tuonne alle. Kunpa palaute tosiaan kulkeutuisi myös niiden naama-nutturalla -ständienkin omistajille, jotta ottaisivat opiksi seuraavaa kertaa varten...

   Poista
  3. Eiköhän keväällekin löydy jotkin kivat messut tai muuten vaan mukava tapahtuma :)

   Ja olen vieläkin miettinyt niitä näytteilleasettajia, jotka eivät mitenkään käytöksellään herättänyt mielenkiintoa - ehkäpä heillä sitten on siihen varaa. Luulen sen olevan sen verran sisäsyntyistä käytöstä, että tuskinpa he sitä aikovat/haluavat/pystyvätkään muuttamaan. Mutta mielestäni tässä pätee vanha viisaus - niin makaa kuin petaa. Se on sitten turha nurista, kun naapurikoju myi tuotteensa loppuun ja itselle ei jäänyt muuta käteen kuin katkera mieli.

   Alkaa kyllä houkuttamaan tuo messuille lähteminen ;)

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus!

  Mulle kävi silloin pari vuotta sitten samanlailla kuin Ikeassa yleensä. Ensin innostuin ja sitten lamaannuin ja lopulta poistuin hyvin vähin äänin (ja ostoksin).

  Sulla on muuten varsin pirteä ja selkeä uusi blogipohja! Ja violotti väri on ihan ehtaa Haltiakummia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistan kanssa kun ensimmäisen kerran kävin kyseisillä messuilla, niin lähes järkytyin ja lamaannuin. Tällä kertaa osasin olla jo paljon kriittisempi, en niinkään häiriintynyt lastenvaunuilla päälle rynnivistä ihmisistä (eräs paikalla ollut niitä hyökkäysvaunuiksi nimittikin...), tai tunkeilevista ihmisistä, tai tientukoista, tai mekkalaksi muodostuneesta hälystä. Mutta nuo paikan fasilliteetit ja tosiaan tympeät naamat minua edelleenkin häiritsi [ja joo, myönnän, vähän myös ne tientukotkin].

   Tykkään itsekkin tästä blogipohjasta minkä tässä yksi yö klikkailin. Asettelu on selkeämpi ja muutenkin jotenkin silmälle mielekkäämpi. Ja kyllä, violotti on juurikin se mun juttu :)) Kiitos.

   Poista
 3. Ihania ostoksia! Itellekin tarttui mukaan myös noita julisteita. Aivan ihania! Ite olin ekaa kertaa messuilla ja tykkäsin kovasti! Meille taisi sattua tuuri myyjien kanssa, kaikki olivat tosi mukavia ja puheliaita ja esittelivät juttujaan innokkaasti. Joissakin kojuissa ainut oli vain, että joutui odottelemaan, että pääsee maksamaan ostokset, ennenkuin myyjät huomasivat että olisit maksamassa. Mutta onhan se varmaan vähän vaikeaa huomata ihan kaikkia, jos kojulla on joka puolella ja reunalla ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anski, minäkin innostuin niin kovasti noista julisteista, ja hetken olin jo huolissani etten saa niitä kotona mahtumaan mihinkään kivasti esille - mutta onneksi älysin että pukin konttiin ne varmasti sopii, ja sain ostaa kanssa noita ihanuuksia! :)

   Kiva että lähdit ekaa kertaa messuille, itsekkin yritin houkutella sunnuntaina matkaani ihmisiä jotka eivät aijemmin ole messuilla käyneet, sillä mielestäni se on jo suuruudessaan ja monenkirjavuudessaan näkemisen arvoinen tapahtuma. Moni harmittelee että messut on jo ihan liian isot, mutta jos tutustuu messujen nettisivujen kautta ennakkoon näytteilleasettajiin, kiertää rauhassa mielenkiintoisia juttuja vilkuillen ja sitten oman mielenkiinnon mukaan messuosastoilla poiketen, ja pakkaa matkaansa hyvän messuasenteen, vesipullon, paksun kukkaron sekä jalkaan hyvät kengät, niin mielestäni messut on kyllä todella kiva ja näkemisen arvoinen tapahtuma, mistä löytää kyllä aina uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia! :)

   Poista
 4. Kävin täällä ihan vaan vähän vilkaisemassa.
  *kiäh kiäh kiäh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D))) Kyllähän se passaa. Ja rakas sisareni Stompe; tonttu ei löytänyt sulle mitään kädentaitomessuilta. Ehkä.

   Poista
 5. Heips! Hyvä kirjoitus, itse järkytyin lukiessani naamakirjasta kommentin, jonka kirjoittanut henkilö oli käännytetty kotiin koska autoa ei saanut enää parkkiin, oli jostain Turun seudulta. Siis MITÄ?

  Olimme messuilemassa perjantaina koko perheen voimin. Itse suorastaan nautin, koska viime vuonna olimme lauantaina, onneksi ilman lapsia ja se ryysis oli ihan hirveä, perjantaina on vielä edes hieman tilaa hengittää.

  Itse kolusin aluksi messuosastot etukäteen tehdyn listan mukaan, sen jälkeen kateltiin mitä jaksettiin. Ostoksiakin hieman kertyi, ne löytyvät blogista.



  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, itsekkin luin jostain FB:sta (olikohan muuten Klemmarikellarin sivulla) tuosta, että parkkipaikkojen pulan vuoksi jotkut eivät olleet päässeet messuille lainkaan, ja käänsivät auton nokan takaisin kohti Turkua. Ihan käsittämätöntä!!? Perjantaina minäkään en löytänyt parkkipaikkaa messuilta klo12 aikaan, mutta kyllä läheisen ostoskeskuksen pihassa oli tilaa, ja busseja kulki messuille tehostetusti, mutta tätä toki kauempaa tulleet eivät voineet tietää, elleivät olleet selvittäneet asiaa messujen sivuilta.

   Mutta kyllä minäkin tuosta sen verran pöyristyin, että laitoin asiasta palautetta Tampereen Messuille. Samoin kuin noista vessoista, ilmastoinnista ja siisteydestäkin. En tiedä muuttaako se mitään, mutta kuulin asiasta keskusteltavan paljon messuilla, ja sama jatkui myös FBssa, niin ajattelin että ehkäpä messujenkin on syytä tietää epäkohdista - jos niille voisi vaikka tehdä jotain :)

   Ja kävin heti kurkkimassa nuo sinun ostokset [hirmu-utelias kun olen ;)] Oli kyllä tosi kivoja ostoksia! Taidanpa mennä vielä uudemman kerran kurkkimaan :)

   Poista
 6. Minäkin kävin messuilla ja perjantaina olin liikenteessä. Kuulostaa tosi hurjalta, että kaikkia autoja ei saada mahtumaan parkkiin - edes niille kaukaisemmille paikoille, josta kuulemma oli maksuton bussikuljetus messukeskuksen pihalle. Perjantaina tuolla mahtui kulkemaan suht hyvin, mutta täytyy myös vähän ihmetellä niitä, jotka haluavat lähteä siihen tungokseen lastenvaunujen kanssa.. Toki monella ei liene muuta vaihtoehtoa, mutta voisin kuvitella, että kanssaihmisten tuskastumisen lisäksi saattaa olla vaunuja ruuhkassa eteenpäin luotsaavalla äidilläkin melkomoinen työ ja enemmän kuin yksi hikikarpalo otsalla ja helpommin lasta kuljettaisi esimerkiksi kantoliinassa.

  Tuo näytteilleasettajien asenne ja käyttäytyminen herättää kyllä kerta toisensa jälkeen ajatuksia, on sitä sitten tullut käytyä minkä alan messuilla hyvänsä. Itsekin työssäni messuosallistumisia järjestellessäni mulla on aika hyvä haju siitä, mitä pienikin tontti messuhallissa maksaa. Niinpä ei voi kuin ihmetellä niitä yrityksiä, jotka mitätöivät tämän rahallisen ja näkyvyydellisen satsauksen tympeällä ja kännykkää tai läppäriä räpläävällä messuesittelijällä. Vielä enemmän ihmetyksen aihetta on, jos yrittäjä itse seisoo messupöydän takana ja silti meininki on kuvailemasi kaltaista. Miksi sitten edes lähteä messuille, jos asiakaspalveluasenne ei ole kohdallaan?

  Kankaisen osastolta tarttui ihanuuksia minullekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aarnilintu viestistäsi! :)
   Helpottava kuulla että joku muukin oli kiinnittänyt huomiota tuohon joidenkin messuasettajien penseään käytökseen. Ja joka kerta messuilla käydessäni olen kyllä kiinnittänyt huomiota niihin lastenvaunujen kanssa pahimpaan ruuhkaan änkeäviin, niin kuin huonojalkaisesti kulkeviinkin ihmisiin - itse en jaksaisi lähteä messuille pienen lapsen kanssa, sinne kuumuuteen, monien monien monien askelien keskelle ja väen paljouteen, enkä kyllä jaksaisi niitä askelia kulkea jos jalkani nousisivat huonosti. Mutta ehkäpä he ovat todellisia askartelu- ja kädentaitofaneja, joidenka pitää päästä messuille vuodesta toiseen, ja he nauttivat siitä tunnoksesta. Itse kyllä jäisin klikkailemaan kotikoneen äärelle, mahdollisimman mukavaan asentoon ;))

   Minäkin olen käsittänyt että nuo messuosastojen hinnat ovat kyllä ihan rahanarvoista tavaraa, ja tosiaan siksi kanssa ihmettelen että miksi ei hyödyntää sitä summaa oman tuotteensa/yrityksensä täydellisessä markkinoinnissa. Ehkä joillain yrittäjillä on rahaa niin että ranteet paukkuu, eikä ole tarvetta markkinoinnille? Jotenkin tohdin epäillä tätä ;)

   Noh mutta, nousipahan sitten niiden iloisten, reippaiden, mukavien, auttavien ja myyvien näytteilleasettajien (markkina)arvo omien tekojen ja muiden tekemättä jättämisien takia! :)

   Poista
 7. Kiitos Haltikummi kantaaottavasta kirjoituksestasi! Otamme palautetta mielellämme vastaan - toivottavasti palautteesi kantautuu myös näytteilleasettajien korviin, jotta he voisivat myös osaltaan palvella messuvieraita (asiakkaitaan) vielä paremmin.

  Omasta puolestamme pahoittelemme, että pysäköintipaikkojen rajallisuus on aiheuttanut paljon mielipahaa emmekä ole onnistuneet kertomaan näytteilleasettajille ja kävijöille tarpeeksi liikennejärjestelyistä, etäpysäköintimahdollisuuksista sekä bussikuljetuksista.

  Yritimme parhaamme ja teimme tätä varten esimerkiksi erillisen nettisivun tapahtuman sivuille, nostimme poikkeuksellisesti myös etusivulle tietoa saapumisesta messuille sekä kerroimme Facebook-sivuillamme aktiivisesti asiasta. Aamulehti myös julkaisi nettisivuillaan ohjeistuksen messuille saapumisesta.

  Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen alueella on lähes 4000 parkkipaikkaa sekä lauantaina ja sunnuntaina oli käytössä myös etäpysäköintimahdollisuus, josta oli bussikuljetus suoraan messukeskuksen pääovelle (joten kävellä ei toki tarvinnut). Etäpysäköinnissä oli tilaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Osa parkkipaikoista messukeskuksen välittömässä läheisyydessä olivat toki ruuhkaisimpina aikoina täynnä, mutta liikenteenohjaajat pyrkivät parhaansa mukaan ohjaamaan autoilijoita. Yritimme parhaamme mukaan myös ennakoida tilannetta ja Tampereen joukkoliikenne lisäsikin pyynnöstämme ylimääräisiä bussivuoroja kaikille messupäiville.

  Parkkipaikkojen määrää emme valitettavasti voi lisätä, koska messukeskus sijaitsee aivan asutuksen ja muiden liikepaikkojen välittömässä läheisyydessä.
  Haluamme kuitenkin lisää kehitysideoita, kuinka voisimme vielä markkinoida ja kertoa liikennejärjestelyistä paremmin. Laitattehan palautetta suoraan Tampereen Messujen asiakaspalveluun asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi.

  Kiitämme puolestamme kaikkia näytteilleasettajia ja messuvieraita upeasta tapahtumasta, jonka hyvä tunnelma ja meininki onnistuu yhdessä tekemällä!

  Seuraavat Suomen Kädentaidot -messut järjestetään 15. -17.11.2013 - tervetuloa!

  Tampereen Messut Oy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille Tampereen Messut että piipahditte tänne kommentoimaan tätä keskustelua. Minä löysinkin Messujen sivuilta jo tuon asiakaspalvelun lomakkeen, ja kirjoitin näistä samoista asioista teille suoraan palautteena - josko joillekin asiolle voisi tehdä jotain, niin että näistä Pohjoismaiden suurimmista kädentaitomessuista saisi vieläkin paremmat ja näyttävämmät.

   Minä tosiaan seutukuntalaisena tiesin nuo muut parkoitusmahdollisuudet. Toki silti minäkin, perus jääränä suomalaisena, jossa on paljon pippurista pirkanmaalaista verta ja jokunen desi pohjalaisiakin punasoluja sekaan vielä lantrattuna, niin kyllä minäkin kävin Messuilla katsomassa, että sattuisiko kultaiselle pööpötilleni löytymään tilaa Messujen parkeista; sunnuntaina löytyi, perjantaina ei ollut toivoakaan. Minä tosiaan ajoin autoni ystävien pihaan ja kuljin siitä sitten messuille julkisilla, mitkä kulki erinomaisesti Härmälästä ihan Messujen etuovelle, takaisinpäin menin sitten ystävän kyydillä.

   Ja itse luin muista kuljetusvaihtoehdoista Messujen sivuilta, mutta niin kuin teille kirjoittamaan palautteeseenkin laitoin, niin jostain syystä tämä tieto ei mitä ilmeisemmin ollut kohdannut kohdeyleisöä. Toivottavasti tapahtuman järjestäjäkin (Suomen Kädentaidot) panostaa tähän tiedottamiseen enemmän ensi vuonna, ja nostaa esille sen kaikessa Kädentaitojen markkinoinnissa, niin ehkäpä se siitä jonkun korvan taakse jää.
   Kuulin meinaan jonkun mainitsevan Metsolle järjestetystä etäparkin mahdollisuudesta, ja pohtivan että eikö se nyt ole kohtuuttoman pitkä matka kävellä Messuilta Metso-kirjastolle (8,4km)... Eli jostain syystä se linja-autokuljetus paikasta toiseen oli jotenkin jäänyt pois näiden ihmisten tiedoista. Täysin ymmärrettävää etteivät he sitä siksi hyödyntäneet :)

   Mutta toivottavasti Messut saavat muiltakin tahoilta suoraan palautetta, ilman että sitä täytyy blogeista etsiä, niin epäkohtiin on helpompi puuttua ja miettiä että mitä niille voi tehdä.

   Ja hei kiitos, minä ainakin heti kirjoitin ylös ensi vuoden tapahtuman viikonlopun - toivottavasti siellä taas tavataan kaikkien muiden tuhansien kädentaitointoilijoiden kanssa! :)

   Poista
 8. Kauempaa tulleena, kävin kyllä lukemassa parkkeerausmahdollisuuksista etukäteen. Perjantaina kaukoparkkia ei ollut kuitenkaan käytettävissä ja kun saavuimme klo 12 alueelle, parkkimies sanoi vain, sori kaikkialla täyttä. Ihme kyllä yksi paikka vapautui ja iskimme siihen heti käsiksi enemmän ja vähemmän kiltteydellä. Ei tehnyt mieli ajella takaisin kotia, äitinikin oli matkustanut tapahtumaa varten 3 h junalla ja kanssani puolitoista tuntia autolla. Sisällä minua ketutti ilmastoinnin, valaistuksen lisäksi ruokapaikat. Sivulle oli ilmestynyt hyvä tila ruokapaikoille mutta ruokamahdollisuudet oli surkeat ja kahteen ravintolaan oli järettömät jonot! En tiedä jaksanko enää ensi vuonna tulla paikalle, meni mielenkiinto. Joka vuosi on myös enemmän ja vähemmän samat esille laittajat tipalleen samoilla paikoilla. Onneksi mielenkiintoisiakin juttuja löytyi kun olen löytänyt monta uutta askarteluaihetta kuten washiteipit ja ontelokuteet. Korutarvikkeet jäi täysin ostamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohho, olipa teillä hyvää tuuria matkassa, kun saitte sitten sen parkin :) Kuultuani parikin tarinaa siitä, kuinka ihmiset ovat lähteneet takaisin ilman messuilua, koska eivät löytäneet parkkia, olen kyllä ihmeissäni. Sitä ei toki voi kaikki tietää, mutta Tampereella on hyvä julkinen liikenne, ja Messuille ajaneet bussit löytyivät selkeästi netistä. Bussit ajoivat suoraa Messuhallille, ja hintakin on vain 1,5euroa. Itse olisin tehnyt samoin kuin esim Hesassa tapahtumissa piipahtaessa - olisin etsinyt autolle parkin muualta, ja mennyt hallille sitten bussilla. Niin kuin itseasiassa tälläkin kertaa tein :)

   Ja katselin kanssa sen ravintolan ja pikkukahviloiden jonoja ja ruuhkia ja nälkäisen kiukkuisia ihmisiä niissä jonoissa, ja totesin että ei pysty. Me onneksi hoksasimme A-hallin sivussa olleen Messujen uuden kahvilan, mistä sai niin kolmioleipiä kuin hodareitakin, kahvia ja herkullista jätskiä (mango oli mun suosikki ;)) Istumapaikkoja oli paljon, ja silti se oli oikein tilava kahvila. Se kannattaa muidenkin laittaa jatkossa muistilokeroihinsa.

   Itselläni oli pari vuotta taukoa näissä Kädentaitomessuissa (töitten takia), ja parissa vuodessa oli kyllä kivasti tullut uusia juttuja. Suurimmalta osalta minua kiinnostaneilta näytteilleasettajilta löytyy kyllä nettikaupat, mutta löysin kyllä kourallisen minulle uusia, ilahduttavia, hauskoja ja erinomaisia uusia tuttavuuksiakin, mistä olen tosi mielissäni! Minen malttanut ruveta raahaamaan ontelokudetta messuilta, enkä kyllä mitään muutakaan painavaa. Yritin pitää yllä "kerää mielenkiintoisia tuttavuuksia ja paljon käyntikortteja", mutta niin kuin kuvista näkee, keräsin vähän muutakin kuin pelkkiä käyntikortteja ;))

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)