maanantai 26. heinäkuuta 2010

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka

 kuva Aamulehti


PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA

Pohjaksi valmista ruisperunataikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.

Täyte:
2-4 esikeitettyä, kuorittua punajuurta
1pkt  vuohejuustoa, "tankona"
juoksevaa hunajaa
3 kananmunaa
2dl flora ruokakermaa
suolaa
1 prk Viola tuorejuustoa, Mustapippuri

Painele sulanut taikina piirakkavuokaan, myös reunoille. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma ja tuorejuustot, lisää seokseen suolaa ja muita mausteita maun mukaan. Viipaloi punajuuret n. 0,5cm siivuiksi, tai tee niistä raastetta. Itse käytin kaikki 4punajuurta, mutta toiset tykkää vähemmästä. Viipaloi vuohenjuustotanko ohuiksi viipaleiksi. Lado piirakkapohjalle punajuuret ja niiden päälle vuohenjuustoviipaleet. Valuta hunajaa vuohenjuuston päälle, ja vähän punajuurillekin. Kaada ruokakermaseos tasaisesti piirakan päälle. Paista 200C uunissa, 30-40min. Tarjoile kylmänä taikka lämpimänä, oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)