tiistai 19. marraskuuta 2013

Valaistuja susheja

Viime viikonloppuna meillä oli veikkaloisilla siskoloisten kanssa perinteinen juniori valoshow, missä perinteisesti naiset laittaa erilaisia kaamos(joulu)valoja pihalle, ja miehet väkertää sisällä sushia. Ihan loistava perinne!! :D Siskoloiset ovat opettaneet meidät muutkin tekemään susheja näillä ohjeilla (huomaa alareunassa oleva linkki selkeämpiin kuvallisiin ohjeisiin). Ja kun meillä jotain tehdään, niin sitten tehdään kunnolla! :)Susheja oli taaskin valtavasti, erilaisia Maki-rullia juurikin sopiviksi suupaloiksi leikattuna, Nigirit on yleensä meidän porukassa hyvin suosittuja, niin tälläkin kertaa, ja oma suosikkini noissa Makien täytteissä tai Nigirien päällisissä on melkeinpä tuo Tamagoyaki, eli makeahko munakas "ruttu" :) Sushien tekeminen käy kyllä tyystin askartelusta, mutta meillä kaikki niistä kovasti tykkää, poika 11v tykkää kokeilla ja maistella erilaisia makuja, neiti 8v nirsoilee katkarapujen suhteen, joten siksi suhtautuu vähän epäilevästi myös susheihin, mutta joka vuosi innokkaasti kyllä maistaa aina jotain uuttakin :)

Niin, ja ne valot.


"Naiset laittaa valot" tarkoittanee meillä sitä, että minä laitan, ja sisko et käly kannustaa, neuvoo ja ohjeistaa :) Ja siis tärkeintähän on se, että tikapuita pyritään liikuttamaan mahdollisimman vähän! :D Takapihan kasviritilöihin valot kiinnitetään nippusiteillä tai rautalangalla, etupihan valot kiinnitetään sähkömiehen nauloilla, vai mitä ne semmoiset valkoisella muovinipsulla varustetut naulat nyt onkaan... Tänä vuonna ripustettiin valot vähän uudella tavalla, joten vanhat nipsut eivät riittäneet hommaan, vaan uusia piti venyä katon rajaan. Huomatkaa yllä olevassa kuvassa niin ripustajan kuin sylissä olevan vasarankin tasapainottelu ;)


Mutta oikein nätit niistä valoista kyllä taas tuli :) Ja hirmuhyvää kaikki taas oli, ja kyllä, seura ihimiselle mitä parhainta! *syrän*

6 kommenttia:

 1. En oikein osaa edes sanoa, mikä noista sushicompoista on paras, ovat vaan kaikkinensa niin hyviä. Musta se tonnikalamössö ja nuo raputikut ovat hyviä kanssa. Ja kyllähän tuo tekän venyminen on ihan legendaarista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen oikein niistä raputikuista, mutta tonnikalamössö on kyllä ihan hirmuhyvää, totta! Kattelin jossain lihasushien kuveja, mutta ei, kyllä niissä vaan jotensakkin _kuuluu_ olla kalaa, ja paljon :))

   Poista
 2. Upea sushipöytä!
  Minun ei ole tullut laitettua sushia ikuisuuksiin. Lisään kyllä senkin to-do-listalleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvät setit, ja vieläpä niin kauniisti katettuna! :) Meikäläinen vieläpä hotosi noista ihan viimoiset palat ittelleen, samalla kun muka uhrauduin siivoamaan pöydän ;))

   Sähän voisit tehä Kepposka semmotteet itsenäisyyspäivän sushit, kosolti isänmaallista, eikö! :D

   Poista
 3. Voi tätä teidän perhettä! :) Teillä mennään (tehdään), eikä vaan meinata; niin valojen kuin sushien osalta! Melkein kuin olisi mukana menossa näitä raportteja lukiessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tihhihihiii, kai me ollaan lapsena uitu liikaa siinä lätäkössä, tai sit se johtuu pohjavedestä ;) Mutta juu, taidat tietää, mitä tarkotan <3

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)