tiistai 23. heinäkuuta 2013

Juhlittu kälynen ♥

Meillä on menossa juhlaviikot :) Kälyni nelikymppisiä juhlittiin keskikesän kauniina viikonloppuna. Ja pakko kyllä kehasta, että kälynen on sen verran hyvä juhlien järjestäjä, ettei ollut ongelma eikä mikään järjestää 60 lähimmälle ystävälle bileet heillä kotona, ruokineen, juomineen, kakkuineen, kahveineen, bändeineen, tansseineen, yöpaloineen ja nauruineen! Tosta noin vaan!

 Tai no, lämmin ruoka oli pitopalvelusta, mutta kaikki muu oli kyllä ihan itse tehtyä, laitettua ja kestittyä :) Pihalle pystytettiin pari juhlatelttaa, kuusi pöytää penkkeineen, ruokapöytä käännettiin toisin päin, kylmälaukkuja oli monen monta, ja sohva sekä piano pyöräytettiin sopuisemmille paikoille, pois bändin tieltä, mutta niin että yön karaokelaulelut onnistui sohvalta käsin. Me siukun kanssa auteltiin roudareina, kasaajina, tarjoilijoina, keittiöhenkilökuntana, siistijöinä, grillimestareina ja kuskeinakin veikan sekä kälyn apuna, lankomiäs hoiti kuvaus ja videointi hommat. Ja hei, valehtelematta ihan parhaat bileet for ever!! Kaikilla vierailla oli ihan hirmumukavata, ja toki myös omalla väellä, juhlat jatkui aamu viiteen asti ja kaikki muutkin jaksoi kyllä kiitellä hyvejä bileitä :))

Kälyni on suuri Excel-taulukkojen ystävä, ja hänellä oli juhlistakin monen monta taulukkoa, niin ilmottautumisista, ruuista, ohjelmasta ja tarvikkeista telttoja sekä kukkamaljakoita myöten :) Pöydät ja penkit oli vuokrattu, kaikki muut löytyi lähipiiristä, tai sitten kaupasta. Varsinaiset muut juhlakuvat jääkööt salaisuudeksi, mutta tässäpä teillekin pieni vilautus pihan hienoista juhlateltoista.


Varsinaisesti oikeat synttärit oli jo keväällä, ja silloin lahjoin kälystä tällä kortilla ja rasialla, mistä löytyi sisältä nämä korut. Mutta kerta nyt oli kyseessä synttärijuhlat, niin teimme siukun kanssa kälylle yllätykseksi sekä lahjaksi synttärikakut. Käly teki itse juhliin herkullisia valkosuklaa- ja tummasuklaajuustokakkuja, mihinkä lupasin tehdä koristeita päälle. Niinpä tehtailimme paaaaaaaljon sokerikukkia kahteen yllätystäytekakkuun ja kuuteen juustokakkuun. Lisäksi äiti lupasi tehdä juhliin lusikkaleipiä omenatäytteellä, ja hän tehtaili niitä kaikkiaan 150kpl. Yllätyskakkujen kanssa herkkuja oli kyllä tosin ihan liikaa - kaikista jäi puolet syömättä :) Tai niin no, sanotaan sittenkin niin, että juhlissa niistä syötiin vain puolet ;)


Juustokakut oli tosiaan kälysen tekemiä, mihinkä sitten siukun kanssa tehtailtiin koristeet.

Ja täytekakku kynttilöineen päätyi myös pöytään. Tämä kakku oli siukun tekemä.

Kynttilöiden sytyttäminen oli melekosen haastava tehtävä :D

Puolessa välissä kattausta pyöräytimme pöytään uudet kakut, mutta näissä kotoisissa bileissä kaikki halusivat rääpiä aijemmin pöydässä olleiden kakkujen jämiä,

ja tämä toinen täytekakku jäikin sitten (juhlissa) kokonaan korkkaamatta :D

Nämä kakkupohjat tehtiin jo perinteisellä, hyväksi havaitulla Kinuskikissan ohjeella, tosin kaksinkertaisena ja puolitoistakertaisena isojen vuokien vuoksi. Kostukkeena oli vadelmalimpparia, ja välissä kermavaahto-tuorejuusto-paseerattu vadelma-sula valkosuklaa-pilkottu valkosuklaa-täyte. Päällä kaulintamassaa ja koristeet tehty itse sokerimassasta. Ja juurikin tätä kirjoittaessa muistin, että jossain on pussissa levyllinen käyttämättömiä, julmetun kalliita sokeritimantteja :D Noh, eiköhän tuo meitin kälynen tiiä ihan muutenkin olevansa melekonen timantti! 

6 kommenttia:

 1. Onpas siellä ollut hyvät synttäribileet ja hienot kakut!

  Itselläni oli aikoinaan kanssa unohtumaton synttäripäivä. Se oli kylppärin seinä uuteen uskoon à la keskimmäinen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka, oli kyllä hirmuhyvät bileet! :) Ai niin, olinkin melkein jo unohtanut sen sun viimevuotisen synttärilahjan, vaikka sinällään olikin melko unohtumaton koristelu siinä "lahjassa" ;))

   Poista
 2. Hahahahahahaa, mäkin unohdin ne timantit ihan täysin :D Noh, sitten johonkin toiseen kakkuun, tosin, taitaa niitä kukkiakin olla sen verran, että riittää myös 41-vuotisbileisiin :D :D

  Ne onneksi säilyvät hyvin, tarjotaan niitä seuraavien juhlien kakkuun, josko se toinen juhlan päähenkilöistä sattuisi lukemaan tätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ne kukat kyllä sopisi hyvin ensiviikon bilheisiinkin, jos vaan kelpaa!! :) :)

   Poista
 3. Pikkuiset oranssit kukat näyttivät tosi vinkeiltä ja raikkailta niiden arabialaisten maustekakkujen päällä! Hyvin sopi myös kukka pääkakkuun. Sattuisko muuten sulla oleen kuvaa niistä arabialaisista? Paljon olen kuvia nähnyt mutten juuri niistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kerinnyt ottamaan kuin ihan vaan muutaman kuvan juhlista, oikeastaan ne mitkä FBiin eilen laitoin ;) Mutta lankomiähellä toivottavasti on, jahka saa käytyä kaikki kuvat läpi :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)