lauantai 27. heinäkuuta 2013

All you need is LOVE ♥

Ystävät menivät naimisiin. Tahtomiset sanottiin jo aijemmin pienellä porukalla, koska maailma kutsui sitten jo näitä kahta reissulaista. Mutta pitihän tapahtumaa juhlistaakin, ja niinpä hääjuhlaa juhlitaan rouvan kantakodin läheisyydessä nyt elokuussa. Rouva on Pellosta, herra Skotlannista ja koti on Euroopan sydämessä, ystävät ympäri maailmaa - siinä on juhlillekin logistiikkaa kerrakseen :)

Siskoloisten kanssa mietittiin kivaa häälahjaa. Kippoja ja kulhoja on ikävä raahata Suomen Lapista Euroopan sydämeen, ja pariskunta on muutenkin elellyt yhteistä elämää jo jonkin aikaa, niin lakanat ja muut tykötarpeet kyllä kodista löytyy. Rahaa voi toki aina antaa, ja sitä pariskunta toivoikin, mutta pienellä porukalla, pienistä rahoista, ei oikein kivaa lahjasummaa aikaiseksi saa.

Niinpä keksimme vähän erilaisen lahjan :) Pariskunta tuli Suomeen viikko ennen häitä, paripäivää ennen polttari-ihanuuksia. Niinpä veimme Rouvan kauneushoitolaan erilaisiin ihaniin hoitoihin, toivotaan että siitä tuli herrallekin ihastuttava häälahja ;))

Lahjus tarvitsi ympärilleen lahjakortin, ja tämmöinen siitä kortista sitten tuli.


Korttiin leimautui ihastuttava LOTV.n Wedding Couple, ja pehmeämmän lopputuloksen saamiseksi käytin kuvan leimaamiseen DI Walnut stain-mustetta, perinteisemmän mustan sijaan. Leimasin kuvan paksummalle, kiiltävälle kopiopaperille, mitä oli kyllä hyvä värittää, iso ero aijempiin akvarellipapereihin. Väritin kuvan ProMarker tusseilla. Minulla on tusseja vain jokunen, olisikohan yhteensä kolmisenkymmentä, ja osa niistäkin samoja värejä, niinpä miehen puku sai liilat sävyt, perinteisempien harmaiden sijaan - minusta se oli oikein onnistunut valinta :)

Väritettyäni kuvan, leikkasin sen irti isolla kuvioreunaisella ympyrästanssilla. Koska hääpuvun helma ei olisi mahtunut ympyrän sisään, niin leikkasin ensin helman ympyrästanssin reunaan asti saksilla, pujotin helman stanssin päälle, ja stanssasin kuvion muuten normaalisti irti. Olin leimannut hääparin kahteen kertaan, varmuuden vuoksi, ja toiseen hääpariin tehnyt kokeiluvärittelyjä (esim. ihonväristä) juurikin siihen varakappaleeseen. Leikkasin sen toisen leimauksen irti paperista, tarkkaan reunaviivoja pitkin, ja sinitarran avulla kiinnitin varakappaleen tämän alkuperäisen kuvan päälle, eli maskiksi. Maski kuvan päällä leimasin hääparin päälle pitsisen ympyrän kirkkaalla, värittömällä leimavärillä. Embossasin, eli kohokuvioin pitsikuvion levittämällä märän, kirkkaan leimavärin päälle väritöntä kohopulveria, ja kuumentamalla pulverin sulaksi ja kirkkaaksi pinnaksi kuumailmapuhaltimella.  Annoin kuvan hetken aikaa jäähtyä. Edelleenkin varakappale sinitarrotettuna maskiksi kuvan päälle väritin kuvan taustan DI Walnut stain ja DI Vintage photo musteilla, meikkisientä apuna käyttäen, niin lopputuloksesta tuli pehmeä. Annoin musteiden hetken kuivua, ja poistin sitten maskina olleen varakappalekuvan ja putsasin sinitarra tahrat pois.


Kortin taustalle valikoitui Tim Holtzin paperikosta paperi, missä oli kirje ranskaan matkanneelle miehelle. Taustapaperin vintagesävyn vuoksi itseasiassa väritin juurikin tuon hääparin taustan, niin kuin aijemmin kuvasi, koska kirkkaan valkoinen tausta olisi näyttänyt hassulta vintagepaperin kaverina. Hääparin laventelin sävyinen asustus määritti laventelin sävyisen kartongin kehystämään korttia, mikä muuten oli väriltään kerman sävyinen, luonnon valkoinen. Taustapaperit on reunoiltaan renssattu, eli revitty, ja vintagepaperin reunoihin lisäsin vielä DI Vintage Photo-mustetta renssausta tukemaan.

Söpöisen leimakuvan lisäksi liimailin korttiin koristeeksi muutaman pienen ruusun. Isompia en tohtinut laittaa, kun tämän piti kestää postittaminen keskelle Eurooppaa. Kukkien lisäksi korttiin tuli koristeeksi puolihelmiä, mitkä oli sävyiltään hennon vaaleanpunaisia tai hennon liiloja, vaikea oikein sanoa sitä sävyä, mutta tässä kortissa ne näytti selkeästi liiloilta :) Kukat näytti vähän irrallisilta, niin piirsin vielä "köynnöstä" niitä yhdistämään. Lopuksi vielä lisäsin leimakuvaan erivärisiä kimalleliimoja koristamaan morsiammen pukua sekä kukkakimppua nauhoineen.

Poikkeuksellisesti vielä kuvakollaasi kortin päältä ja sisältä;


Kortista tuli siis 15cm leveä, ja 12cm korkea, koska loput taitetusta A4:sta taittui kortin sisäpuolelle alareunaksi. Tein reunan Butterflight-reunastanssilla ja kiinnitin sen reunoista pienillä kohotarrapaloilla, lahjakortin taskun tekemiseksi. Laventelin sävyiselle kartongille tuli onnittelut pariskunnalle, sisareni kauniilla käsialalla kirjoitettuna. Koristelin kartonkia sydänstanssilla irtileikkaamalla kuviolla. Irtileikatun kuvion liimasin kortin taakse, signeerauksen kaveriksi, sydän kuvion muut osat liimasin kortin sisälle koristeeksi. Sisäkanteen leimasin, irtileikkasin ja teippasin hääparille sopivat Uuden Testamentin sanat (1 Kor. 13:4-7). Jostain syystä kyseinen teksi löytyi lemasimena varastoistani, ja vieläpä englanniksi. Hassua :)

Kerta häätkin oli ennakkoon, niin häälahjankin lieneen voi toimittaa silloin ennakkoon, ja hääkortin vieläpä ihan ennen kaikkea :)

Osallistun tällä kortilla myös Korttisirkuksen haaste #5, missä aiheena on Romantiikka - tämä kortti enemmän kuin tihkuu romantiikkaa :)


Lots of, lots of  LOVE M & B 


16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Koo! :) Tästä tuli omastakin mielestä kaunis.

   Poista
 2. Kaunis kortti tosissaan! Mielenkiintoinen varmasti järjestää hääjuhlaa tuollaisessa elämäntilanteessa.. varmasti ystäväsi ilahtuivat lahjasta! :)
  Ja kiitos tuosta aiemmasta sosekeiton reseptistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! :) Juu, itse näkisi vaikka mitä kompastuskiviä ja ongelmia tuollaisessa kaukaisessa juhlien järjestämisessä, mutta nämä reissulaiset ovat niin tottuneet hoitamaan asioita sieltä sun täältä, puhelimella ja netin avulla, että heille se taitaa olla ihan perusmeisinkiä :))

   Näiden juhlaviikkojen aikaan tässä on tullut syötyä vähän kaikkea ruokavaliosta poikkeavaa herkkua, ja tänä iltana itsekkin kaivoin pakastimesta rasiallisen tuota sosekeittoa. Lämmittämisen jälkeen lisäsin sekaan raejuustoa sekä kurpitsansiemeniä, ja kyllä vaan maistui! Tosin kauhean ihanasti maistuisi iltapalaksi vielä jäätelökin, mutta (onnekseni) sitä ei löydy pakastimesta ;)

   Poista
 3. tämä on kyllä aivan mahtava kortti. siihen on nähty vaivaa ja tunnetta löytyy (:!

  VastaaPoista
 4. Kaunis on ja ihanat värisävyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :) Värityksen sävyt määräytyivät tosiaan omistamieni Promarkereiden mukaan, mutta muuten sävyt tulivat tuosta taustan paperista ja siihen sopivista jutuista - minusta tuo vintage-ruskea yhdistää yllättävänkin kivasti laventelin ja luonnonvalkoisen.

   Poista
 5. Hieno kortti ja paljon olit tehnyt pieniä "taikoja" ja kikkoja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Fairytale, tämä kortti melkeinpä vaati niitä pikku "taikoja" ;) :)

  VastaaPoista
 7. Sinulla on todella ihastuttava blogi ja niin hyväntuulisa juttuja. Tämä hää kortti on on oikein kaunis PS. leimakuva on yksi suosikkejani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Kirsi, kauniisti sanottu! :) Ja tietkö, tämä leimakuva on kanssa ollut jo pidempään yksi suosikkejani, mutta en itse ole sitä aijemmin päässyt käyttämään, kuin vasta nyt - tämä oli kiva värittääkin, tosin jouduin lunttaamaan googlen kuvahausta, että onko nuo takana liihottavat lipareet pojan smokin helmat, vaiko tytön puvun nauhaa :))

   Poista
 8. Oi, Iso kiitos Haltiakummille ja kumppaneille tästä kortista ja sen sisällöstä. Siinä oli niin hurjan paljon kauniita yksityiskohtia, ja että se tekstin pätkäkin oli löytynyt englanniksi! Kortti lähtee meidän hääkirjaseen, jota alan heti työstään ensi viikolla kun saadaan kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, hääkirjasesta ei ollutkaan mitään puhetta, kuulostaapa ihanalta!! Ja ollos hyvät rakkaat :)

   Poista
 9. Kiitos osallistumisestasi Korttisirkuksen haasteeseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna jälleen mukavasta Korttisirkus haasteesta :)

   Poista

Kiitos ruusuista, risuista ja männynkävyistä; kiva kun Sinä kävit kommentoimassa :)