tag:blogger.com,1999:blog-7745615209551346686.post4928961137349224579..comments2023-09-24T15:45:14.194+03:00Comments on Haltiakummi: Pääsiäisen päivällistämääHaltiakummihttp://www.blogger.com/profile/10299053525312751993noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7745615209551346686.post-39121046868387579082013-04-01T00:15:21.948+03:002013-04-01T00:15:21.948+03:00Oltiinhan me ihan toimiva tiskikone kahdestaankin!...Oltiinhan me ihan toimiva tiskikone kahdestaankin! (no joo, todellakin valkkaisin sen koneen koska tahansa)<br />Ja Kepposelle vielä: Oikeasti, nuo paahtovanukkaat olivat aivan yllättävän hyviä. Olen niitä(kin) monesti muillamailla syönyt ja olin ehdottomasti tähän saakka creme bruleen kannattaja, mutta nyt en enää ole ihan varma... ehkä jos siihen creme bruleeseenkin laittaisi valkosuklaata :)Liisahttps://www.blogger.com/profile/06578104821591610760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7745615209551346686.post-65520482106282156022013-03-31T12:11:36.648+03:002013-03-31T12:11:36.648+03:00No katos kun kerrankin pääsin kokkailemaan, niin t...No katos kun kerrankin pääsin kokkailemaan, niin täytyä _vähän_ hifistellä :)) Mä kun en arkena laita ruokaa kuin itselleni, niin se on niiiiin riman alta vetämistä koko touhu. Nyt oli kiva päästä kokkaamaan, ja oikein servietitkin kattaa, käyttää vesikannua ja kahvipöydässä maitokannua :) Vielä kun ois tiskikone, niin tämmöinen isompi kokkailu ois paljon kivempaa! :DHaltiakummihttps://www.blogger.com/profile/10299053525312751993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7745615209551346686.post-4845158056550186422013-03-31T12:08:31.863+03:002013-03-31T12:08:31.863+03:00Mähän en siis luota tohon bittiavaruuteen pätkän v...Mähän en siis luota tohon bittiavaruuteen pätkän vertaa, ja siksi _aina_ ctrl+C kaikki kommenttini, ennen kuin painan lähetä. Mä olen hukannut niitä aijemmin niin monta, tai siis bittiavaruus on hukannut, en minä, ja siitä oikeasti tulee pahamiäli, joten olen ihan opetellut tuon ainaisen kopsaustavan.<br /><br />Mä oon vähän miettinyt tota parsarisottoa, koska se oli melkeinpä koko menuun heikoin linkki. Mä luulen, että taisin kompastua valkosipulin ja mustapippurin vähyyteen. Meinasin jo tehdessäni laittaa pippuria reippaammin, mutta sitten aattelin että se peittää alleen parsan vienon maun. Parsat kylläkin oli sopivan kypsiä sekä kauniin värisiä, ja kun siis selailin noita eri ohjeita netistä, niin musta kyllä paras vaihtoehto oli säästää tuo keitinvesi, ja käyttää sitä risoton liemenä. Mutta tosiaan laadukas kasvisliemikuutio, enemmän valkosipulia, enemmän mustapippuria ja enemmän hapokasta valkkaria ois ehkä ollut se juttu [meillä kun ei voi laittaa risottoon sitruunaa hapoksi]<br /><br />Ja kuule, suosittelen kokeilemaan noita Creme Caramelleja! Sisareni on vannoutunut Creme Bruleen ystävä, ja oli vähän huuli pitkällä kun en suostunut niitä tekemään, vaikka hän ois tuonut tohottimenkin lainaan... Mutta siskon kanssa molemmat oltiin ehottomasti sitä mieltä, että nuo Creme Caramellit oli ihan parhaita!! Valkosuklaa oli ilmeisesti sen verran rasvaisempaa kuin kerma-maitoseos, että vaikka se oli sulanut seokseen, niin vesihauteessa paistaessa se oli vähän noussut vanukkaiden pintaan pieniksi palleroiksi, ja kumottaessa vanukkaiden pohjalla oli ihastuttavia valkosuklaan paloja. Tosi hyvää. Koostumus oli kanssa tosi ihastuttava! Ja kun aineksetkin on melko helpot, sokeri-vesi-kerma-maito-vanilja tanko-valkosuklaa-muna-sokeri, niin periaatteessa kaikkia voisi löytyä kaapista tiukkaa hetkeä varten. Tosin vanukkaiden pitää antaa tekeytyä jääkaapissa useampi tunti, joten ei nää kyllä saman päivän herkuttelutuskaan helpota, mutta jo komeesti seuraavalle päivälle auttavat :)<br /><br />Nyt mun jääkaapissa on kauheasti yli jäänyttä ruokaa. Niinpä aamupalaksi vetelin tänään paahdettuja perunoita, bataatteja, uunilohta, kälyn salvialohta, salaattia ja guacamolea leivän päälle kasattuna :D))Haltiakummihttps://www.blogger.com/profile/10299053525312751993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7745615209551346686.post-22252531316413216532013-03-31T11:06:19.146+03:002013-03-31T11:06:19.146+03:00No vau! Oon ihan mykistyny :-O Alkaa ihan hymyilyt...No vau! Oon ihan mykistyny :-O Alkaa ihan hymyilyttää meijän pääsiäismenuuu....siis mikä menu ;D ;D<br /><br />Mullakin tuntuu aina eka kommentti häviävän ennen kun ehdin painaan julkaise...:PSanna-Marihttps://www.blogger.com/profile/14399862575635103560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7745615209551346686.post-55434629992777329232013-03-31T10:45:15.906+03:002013-03-31T10:45:15.906+03:00Ekaksi pitää valittaa, että mun pitkä kommentti ka...Ekaksi pitää valittaa, että mun pitkä kommentti katosi jonnekkin bittiavaruuteen ja nyt vähän nyrpii :(<br /><br />Oih, mitkä herkut! <br /><br />Kunhan vaan joskus ehtisin, niin parsarisottoa pitäisi kokeilla. Olen kova parsafani (raaka-aine ja ruoka-annos lista, joita fanitan on kyllä pitkä, mutta parsa on ihan kärkipäässä!) Se kuulostaa superherkulliselta.<br /><br />Creme Caramelliakin voisin kokeilla. Suosikkini noista maito-kerma pohjaisista on ehdottomasti Creme Brulee, mutta en ole vieläkään saanut hankittua sellaista "liekinheitintä".<br /><br />Minulla on ollut ihan poikkeuksellinen pääsiäinen, en nimittäin ole laittanut mitään pääsiäisruokaa. Lammas on jääkaapissa, mutta torstaina jouduin hirvittävän työkuorman takia ruokkimaan perheen Mäkkärillä. Jäin ylimääräiset ainekset ja piti uhrata lammas parhaimman säilyvyyden vuoksi. Vaikuttaa siltä, että meillä syödään Keppostyyliin sitten pääsiäislammasta ensi viikolla :)Rva Kepponenhttps://www.blogger.com/profile/03961239166015474389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7745615209551346686.post-15814127559421865222013-03-30T20:54:57.214+02:002013-03-30T20:54:57.214+02:00No hetihän sitä pitä naputella :D Vaikka tuo Creme...No hetihän sitä pitä naputella :D Vaikka tuo Creme Caramel-resepti näyttääkin pitkältä, niin oikeasti kyllä tosi helppoja ja vaivattomia tehä :) Pitää vaan olla tarkkana, ettei sokeri pala, eikä kerma-maito kiehu pohjaan tai munaseokseen yhdistäessä ei tuu kokkelia. Kun noissa kohdissa on tarkkana, niin saa isommallekin porukalle vaivattoman jälkiruuan. Toki tuon voisi tehdä kakkuvuokaankin, mutta noi omat annokset on mun mielestä parempia ;)Haltiakummihttps://www.blogger.com/profile/10299053525312751993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7745615209551346686.post-65977916370134970952013-03-30T20:50:27.529+02:002013-03-30T20:50:27.529+02:00Oih, täällä on reseptikin!
Oikein hyvä, oi-kein hy...Oih, täällä on reseptikin!<br />Oikein hyvä, oi-kein hyvä. Tulee kyllä kokeiltua itsekin. Liisahttps://www.blogger.com/profile/06578104821591610760noreply@blogger.com